Selånger Skid- och Orienteringsklubb

SSOK har sitt ursprung i anrika Selångers Sportklubb, som under mer än 75 år bedrivit en intensiv idrottsverksamhet. Olympiska medaljer, VM, EM och Svenska mästerskap, både inom skidor och orientering, har genom åren hemförts av duktiga klubbmedlemmar, stöttade av framsynta och kunniga ledare.

1991 ombildades moderklubben och SSOK ingår sedan dess som en av tre klubbar i Selångeralliansen. Klubben inriktar sig på en bred verksamhet inom längdskidor, orientering och skidorientering för alla åldrar. Bland medlemmarna finns många familjer där både barn och föräldrar är aktiva.

Vår ungdomsverksamhet är ett gott kamratgäng som tränar, tävlar och har trevligt tillsammans, Detta är något vi är övertygade om att du kommer upptäcka när du börjar hos oss. Verksamheten bygger till stor del på ideellt arbete.

Det övergripande målet för klubbens verksamhet är att skapa ett livslångt intresse för längdåkning, orientering och skidorientering samt att utveckla miljö- och naturtänkandet bland medlemmarna.

Detta vill vi göra genom att stötta samtliga medlemmar i deras strävan att nå sina mål, samt genom att ha ett gott socialt nätverk och en bra gemenskap där alla kan känna sig välkomna och hemmastadda.

Tränings- och tävlingsverksamheten organiseras och genomförs så att alla ska ha möjlighet att växa och utvecklas efter sin vilja och förmåga. Vi satsar på de som vill vara ledare för att kvaliteten på tränings och tävlingsverksamheten ska bli den bästa för dig som medlem.

Vi är arrangörer av minst en tävling i respektive idrottsgren varje år samt arrangör för Selånger Marknad tillsammans med de andra klubbarna i Selånger SK Idrottsallians, Selånger Fotbollsklubb samt Selånger Bandyklubb.

Vi har egen klubbstuga som utgör basen och med denna som utgångspunkt bedriver vi vår verksamhet.

Klubben finansierar sin verksamhet främst med ideella insatser. Detta sker genom att vi bemannar och arbetar på Selånger Marknad samt har Caféverksamhet i Hulistugan under snösäsongerna..

Som aktiv medlem förväntas att du ställer upp solidariskt för att finansiera verksamheten. Detta innebär bl.a. att:

• Arbeta på Selånger Marknad
  • I övrigt ställa upp solidariskt i klubbens övriga arrangemang och verksamhet
  • Betala den årliga medlemsavgiften som framgår av klubbens medlemsanmälan

Som aktiv medlem har klubben i gengäld fastställda ersättningsregler för sin tränings- och tävlingsverksamhet. Av dessa framgår vilka kostnader klubben står för när man enligt ovan också är med och arbetar för inkomsterna.

Välkommen till Selånger SOK !

Uppdaterad: 2008-01-08 08:28
Skribent: Henrik Bengtsson

räknare

Postadress:
Selånger SOK
C/o Lars Westerlund, Sporrvägen 6
85752 Sundsvall

Besöksadress:
Hulistugan, Göteborgsv 57
85735 Sundsvall

Kontakt:

Logga SelMarknad