Hoppa till sidans innehåll

Lilla Sankt Olofs Rännet 2013

03 FEB 2013 18:00
Tävlingen genomfördes vid Selånger SOK:s klubbstuga Hulistugan i Granloholm lördag 2 februari.

  • Uppdaterad: 28 NOV 2017 07:24

160 barn och ungdomar kom till start när Lilla Sankt Olofsrännet genomfördes i helgen. Det är 50 fler än förra året och rekordmånga deltagare i loppet i modern tid för arrangerande Selånger SOK. Klubben hade själva 37 deltagare till start i tävlingen. Den yngsta klassen 0-8 år lockade mycket glädjande totalt 67 deltagande barn varav hela 21 stycken från Selånger SOK.


Föret för åkarna var perfekt; några minusgrader och hårda fina spår.

I vallaboden var det relativt lugnt timmen innan start. Föret är relativt lättvallat men lite nötande. ”Vi är väldigt tacksamma att vi fått hjälp av kommunen med pistning av tävlingsspåren vilket ger riktigt fina förhållanden” säger Mårten Lampinen samtidigt som han drar på några lager blått på ett par skidor.


Det var många nöjda och trötta barn som kom över mållinjen efter att ha besegrat de tuffa banorna. På frågan vad som är roligast med tävlingen var svaret enhälligt ”Att åka skidor och att få pris!” Ett besök i fiket lockade också många deltagare och åskådare och kön till grillen ringlade stundtals lång utanför Hulistugan i Granloholm där tävlingen som vanligt genomfördes.


De många deltagarna är en trend som hållit i sig på de senaste årens tävlingar. ”Klubbarna i distriktet jobbar aktivt med att få fler åkare som vill vara med och åka skidor vilket syns på tävlingarna. En framgångsfaktor för Selånger SOK är att klubben jobbat hårt med att rekrytera och utbilda ledare de senaste 4-5 åren. För 5 år sedan hade vi 8 barn och ungdomar på träningarna, idag är det uppemot 50 st.” säger en mycket nöjd ordförande Mikael Buller angående utvecklingen.

Skribent: H Westman

Postadress:
Selånger SOK
C/o Linda Nylander, Hantverkargatan 11
85239 Sundsvall

Besöksadress:
Hulistugan, Göteborgsvägen 57
85735 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@selangersok.y.s...

Se all info

 

 

 

 

 

Eurocon