Hoppa till sidans innehåll

Orientering


Orientering

Orientering är en idrott där alla sinnen används. Med hjälp av karta och kompass ska du hitta den snabbaste vägen mellan de olika kontrollpunkterna. Utmaningen är att kombinera kartläsning och löpförmåga och samtidigt välja den bästa och snabbaste vägen mellan kontrollerna. Inom orientering finns plats för alla, från extrema elitlöpare till nybörjare och motionärer. Det är en utmärkt familjesport då det finns möjlighet för alla att delta på sin nivå och ålder. I Sverige arrangeras det ca 650 tävlingar varje år där unga och gamla träffas och utmanas.

Klubben har många vuxna aktiva och arrangerar både distriktstävlingar och motionsorientering(Närorientering).

Vi två olika träningsgrupper, alla barn och ungdomar födda 2009 och tidigare är välkomna oavsett tidigare erfarenhet. Grupperna är för nybörjare till nivå violett(H/D16år).

Grupp grön-vit, födda 2007-2009 eller äldre nybörjare.

Grupp gul-violett, födda 2006 eller tidigare. Inget är dock skrivet i sten, man tränar i den grupp som passar bäst att ge enlagom personlig utmaning.

Vi har klubbträningar på tisdagar kl 18.30-20.00. Vanligtvis så är träningarna kring Hulistugan. Se "Våra träningar" för aktuell information.

Är du nyfiken är det bara att komma någon tisdag för att prova. Vi startar träningen i slutet av april.

Uppdaterad: 11 APR 2018 22:36 Skribent: Nicklas Lindqvist
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Selånger SOK
C/o Linda Nylander, Hantverkargatan 11
85239 Sundsvall

Besöksadress:
Hulistugan, Göteborgsvägen 57
85735 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@selangersok.y.s...

Se all info

 

 

 

 

 

Eurocon